Det blev

Malmö och nu fix inför fäääst med skoj folk!

Vi ses i Ystad :-)


Peace and love to ya'll<3

Oh ljuva liv?


This example of emotive imagery is of child in Uganda holding hands with a missionary. The stark contrast between the two people serves as a reminder of the gulf in wealth between developed and developing countries. Mike Wells, the photographer, took this picture to show the extent of starvation in Africa. He took it for a magazine, and when they went 5 months without printing it, he decided to enter it into a competition. However, Wells has stated that he is against winning a compeition with a picture of a starving boy.



This shocking photo depicts a starving Sudanese child being stalked by a patient vulture. It is a horrific picture that gave people a true look at the dire condition in Sub-Saharan Africa. Kevin Carter, who took the photo, won a Pulitzer Prize for this work. Kevin then came under a lot of scrutiny for spending over 20 minutes setting up the photo instead of helping the child. Three months after taking the photo, he committed suicide.

Ingen kan nog säga att detta lämnar en oberörd



Åh nej!

Nu känner jag hur den konstiga smärtan i magen börjar sprida sig igen, hur illamående bara blir starkare :-S  Så ja, nu sitter jag här inne, precis kommit tillbaka från ett möte med hyresvärden.

Egentligen vill jag ut och lägga mig i solen, kanske hemma hos mormor och morfar så jag kan ta katten med mig men börjar det nu igen så sitter jag helst still faktiskt, det funkar inte att röra sig!

Träffade Anneli igår :-) Kul att få höra vad som sker i hennes liv och det verkar som det har ändrats en hel del! Får väl bli att vi ses några gånger till nu när hon ändå sommarjobbar här i lilla Skurup.

Fick även ätit grillat igår! hemma hos Rolf och Agge ihop med mormor och morfar. Jättegott! Har ju inte hunnit bli något grillat i år direkt. Så det satt fint :-)

Förresten blev det ännu en konstig natt, konstiga drömmar och ja annat skumt? Kan inte förklara, det blev iaf inte vidare bra sömn nu heller :-P

Usch, nu får det bli en värktablett och sen får det bli lite stilla liggandes tyvärr! Får lapa sol vid ett annat, bättre tillfälle.

Ha det så skönt

/ S a r a h

                  

Drömmar

Alla drömmer vi en massa om nätterna men jag har en tendens att komma ihåg dom flesta och rätt så skarpt också.

Inatt var jag t.ex. en tjej/prinsessa(det kom aldrig riktigt fram) och jag skulle gifta mig med en prins, haha! Och det hände saker med kjolar och grejer, presenter och bråk! Eldar och elaka personer.

Jag drömde att jag skulle åka på semester till Grekland ihop med Ämmi.

Att jag och Annika blev jagade av några killar i en raggarbil för dom slängt en tänd cigarett på mig och jag skrek att dom var F*ttor men att dom förmodligen inte vet hur en sån ser ut för dom är för jävla fula!
Under vår flykt hamnade vi i ett konstigt hus/trädkojaaktigt som min moster ägde, där hittade jag mina gamla röda byxor och försökte fly ut genom fönstret, blev upptäckt och hamnade nere på stranden som huset låg vid.

Där hittade jag och kusin Sofie en konstig neonblå strimma i vattnet som liksom ledde ut till en udde och vi tog varsin badmadrass och försökte ta oss ut till udden men kom fram till att den blåa strimman bara var färg från hennes skrivare (!!!) och där var massa maneter i vattnet.
Ändå simmade vi ut till udden, fast det inte riktigt var vi längre och när vi kom fram så tog Leonardo DiCapri emot oss och ett helt annat gäng som stod och försökte öppna en krabba för nu hade vi hamnat på The Beach.

Och mina vänner, detta är bara en liten del av det jag drömt och kommer ihåg men om ni orkat läsa igenom detta så kanske ni förstår lite hur aktiva nätter jag har!
När jag vaknade hade jag rullat till andra sidan av sängen och slängt det andra täcket till motsatt sida, ner på golvet och jag låg ytterst på kanten med ett ben som stöd så att jag inte skulle ramla ner.
Jag har en 140 säng!

Ibland känner jag mig faktiskt mer trött än utvilad!

Nu får det iaf bli en dusch och en macka sen får katten ut i trädgården med sig en stund innan jag ska träffa Anneli :-)

Ha en bra sommardag!

/ S a r a h

         

Impuls

Kom hem vid fyra - fem snåret efter en dag med min mor och kände att nä, här kan jag inte sitta!
Blev bara tröttare och tröttare och tyckte att jag borde ta mig ut i fina vädret men med vem och var?

Ett snabbt samtal och så var jag på väg till Rydsgård och Jessica Mårtensson.

Vi åkte till Mossbystrand och hade en väldigt mysig picknick på tu man hand, bestående av kaffe och frukt och sen roade vi oss med att fota en hel del bilder :-) Både bra och dåliga!
Tänkte visa er dom, ni trogna läsare och ni vanliga dödliga som inte har haft turen (eller oturen) att vara vän med mig på Facebook!





















Ser lite dum ut på några bilder men det bjuder jag på! Och vem orkar bry sig så mycket om hur man ser ut och hur andra ser en? Självgoda och utseendefixerade människor är lite smått räliga på sitt sätt :-D
Har en bild som är kvällens favorit och den ska jag lägga ut stort här nu.
Tada!

Vi ser liksom lite vettiga ut här så ja, den fick bli favorit :-D

Imorgon ska jag träffa Anneli! Det var verkligen längesen och eftersom hon ändå är i trakterna och jobbar så klart man ska umgås lite :-) Ska bli muy skoj.

Gillar förresten att ha Jessica W. som granne, hon är härlig att umgås med! Igår droppade hon in strax efter sju, halv åtta på kvällen och det blev lite iste, popcorn, musik och snack och POFF! helt plötsligt hade timmarna flugit och klockan var ett på natten!

Nu ska jag bara sega lite framför tvn innan det blir dags att sova!

Tack för idag JessicaM :-)


/ S a r a h

Kanske dags att skriva igen

Det var ett tag sen men har inte känt att där varit direkt tid till det.

Kan berätta att det har väl gått framåt med lägenheten, dock fattas jag fortfarande något skåp och hyllor så allt kan tyvärr inte bli undanplockat! Ser faktiskt lite risigt ut :-D och hoppas snart att det blir dags till att måla om! Först snacka med hyresvärden:-)

Ämmi och Annika har hunnit vara här, mys! Och det har bakats kanelbullar här, i mitt lilla kök :-D och goda blev dom.

Midsommar blev firat med släkt och vänner ute i Rolf och Agges stuga och det var lika trevligt som vanligt. Skönt att ha en familj man kan känna sig så avkopplad med.


Hade dock en lite jobbig natt! Somnade väl vid 12-01 tiden helt utmattad men vaknade igen strax innan 3 för att mitt brandlarm tjöt (!!!) Det är en av de mest obehagligaste sakerna jag varit med om, att vakna till det ljudet för samtidigt så låg jag och drömde att jag var i en affär och när larmet började tjuta så skrek dom i min dröm att Vi måste springa ut, det brinner!!!
Men ingen fara, det var bara batteriet som dampade sig, tydligen skulle det ta slut snart så efter ett par sekunders pipande blev den tyst igen. fast då var jag redan så uppskrämd att pulsen gick i 180 på mig!

Passade på att gå på toaletten när man ändå var uppe, fortfarande helt skräckslagen. Kommer ut från toaletten, det är mörkt och jag tycker att jag ser en person stå i min lägenhet! Bara fantasin som spelade mig ett spratt men ja, jag kan inte förklara hur jag såg det men där bara var en person i svart som stirrade på mig! Så uppspelt som jag redan var blev jag såklart ännu mer rädd, bara hoppade in på toaletten där det fortfarande var tänt och vågade inte gå ut på en halv minut :-D
Gick direkt och la mig och kunde sen inte somna på en timme. Delvis för att bilden av den här personen fortfarande satt kvar på näthinnan och delvis för att jag kunde ju inte vara säker på att den tjöt för att batteriet var slut eller för att larmet känt av något? Så där låg jag i min säng, med ryggen tryckt mot väggen och stirrade ut i min mörka lägenhet.

Helt otroligt vad man kan stirra upp sig själv, var helt nervös och ryckte till så fort jag hörde ett ljud.
Nu är det dag och det är ljust! Och det är faktiskt jättejätteskönt :-D  verkligen!

Och lite frukost hade inte suttit fel.
Ha en bra midsommardag gott folk!

/ S a r a h

Flytt (-:

Tänkte skriva ett litet inlägg innan jag måste på kläderna igen (som för övrigt katten ligger och sover på just nu och hårar ner det mesta).

Flyttade igår, söndag, till Kyrkogatan i Skurup (igen!) så nu går de mesta av timmarna till att röja och packa upp. Helt otroligt vad man har saker, fastän jag har tömt en massa gånger.

Lägenheten är faktiskt mysig om man bortser från den hemska gröna färgen jag har i vardagsrum/sovrum.
Ingen stor lägenhet men sen så är det ju bara jag och katt som bor här och ibland Ämmi och Annika - tror jag :-D
Ska lägga upp bilder sen när det mesta är klart, jag lovar!

Egentligen ska jag inte ens ha internet nu men beroende som jag är var jag tvungen att fixa det på annat vis eftersom mitt bredband inte blir installerat förrän om två veckor.
Ett litet besök hos Snuffen och POFF så har jag trådlöst internet och det är jag extremt tacksam över!

En annan trevlig nyhet är att jag kanske får ett 25% jobb på konditori Cecil här i Skurup :-) inte massa pengar men det blir så att man kan betala hyran och lite till + att det är skoj att stå i kassan! Får se hur det utvecklar sig, håller tummarna!

Nä, det är farligt att sitta ner, känner hur trött man blir!

Så på det igen och senare ikväll ska jag unna mig lite B&J's Chocolate Fudge Brownie, det har jag förtjänat efter en jobbig vecka!



Take care People

/ S a r a h

En snabbis!

Har inte direkt tid att skriva så mycket om gårdagen, ska iväg om en timme och har precis stigit upp ur sängen :-D

Igår var det som sagt iaf en väldigt regnig student för Annika! Mitt humör var inte på topp men det blev faktiskt bättre så fort jag kom ut i frisk, kall, regnig luft! Och jag fick en jätteefin solros av Ämmi! :-D
Jag skulle agera fotograf men det var inte det lättaste med tanke på allt folk och alla paraplyer som täckte :-D Men tror nog att där blev någon bild iaf?

Senare blev det att åka hem till Annika, hjälpa till lite i köket sen kom gästerna :-) Det blev god mat och massa trevligt sällskap med roliga diskussioner! Kände hur trötta vi var vid nio tiden och vid elva skulle vi få skjuts till Öja!

Tack och lov blev vi piggare på Öja! Det var helt okej, träffade lite folk man kände och dansade (på tal om dansande så var min fot absolut inte så bra som jag trodde! Det var smärta på det).

Fick även sett två killar bara hoppa rätt på en ensam kille så han flög in i staketet, de slog på honom tills han föll ner på marken sen sparkade dom på honom när han låg ner.
Vilka idioter det finns! Hjälpte den stackars killen upp när dom andra stuckit och han var helt väck, men tacksam.
Såg senare en av dom dumma killarna och sa till vakten, han kunde inte göra mer än ge en varning och kom sen tillbaka för att berätta att den här killens orsak var att han tyckte att den killen dom slagit på var en gangster (??)

Hem lite tidigare, käk på ÖPkiosken och sen sova :-D skönt! Vaknade vid 9tiden, Annika stack vid halv 11 sen sov jag och Ämmi i min säng och Ebba i soffan tills ja, för en halvtimme sen :-)

Och nu sitter jag här, ska in i duschen sen vidare till Lund för övernattning där och kolla i lådor! Imorgon blir det äntligen flytt :-)

Det blev visst rätt så långt inlägg ändå!
Så ha det så gott idag!


/ S a r a h

Skitväder!

Seriöst, hur mycket sämre kan vädret bli?
Det drar iaf ner ens studenthumör, det är en sak som är säkert :-S

Nu står jag i valet och kvalet om jag ska packa ner min klänning och ta med till Annika och istället ta på mig jeans och tröja?
Problemet är ju det att jag har packat ner alla kläder -.- 
Tror nästan att jag tar på mig klänningen, en lång vinterjacka och ett par stövlar (sandaler funkar inte idag) är lättast så.

Nästa humörförstörare är ju att det var tänkt vi skulle flytta imorgon men nu fanns det inga bilar att hyra förrän på söndag!
Så yes, imorgon får jag åka in till Lund och kolla vad jag har i lådorna där, sova över och sen hyra bil på söndagen och åka in till Ystad för flytt och städning.

Usch nä, känner riktigt hur all energi rinner ur mig! dåligt val av dålig dag :-P
Ska se till att få i mig lite frukost och en kopp te så lär man väl känna sig lite piggare.

Godisbra!

/ S a r a h

Till alla er

som har tagit studenten i år och särskilt till er som tar imorgon,
GRATTIS!


Ett år sedan!

På det sista nu, sen klart :-)

Har beställt bredband till nya lägenheten och gjort en adressändring! Märks att man börjat bli vuxen :-D

Imorgon studentfirande och massa fest!
Godisbra


Och jag gillar den röda hårfärgen :-D

Kan inte sitta här mer nu

So long

/ S a r a h

Dagens

Grey's Anatomy var lika tungt som vanligt! Fast ännu värre... :-(
Ska vara ärlig och berätta att jag läste i förväg vad som skulle hända, men ändå rann tårarna idag!

Så liten spoiler varning...

.....
Både Izzie och George kan knappast dö, det är som att döma serien rätt ner i avgrunden så det lär knappast ske! men en rejäl cliffhanger är det.
Och där i slutet, när dom är i sjukhuset som döda och dom båda möts vid hissen, Fy vad hemskt! hon så vacker i sin klänning och han så väldigt stilig i sin uniform, uschuschusch. Att en tv-serie kan få en att känna så mycket!
Karev som gråter, Meredith som inser att det är George som är John Doe(Okänd person) och ligger totalt krossad på sängen framför henne. Nej, det är en bra serie! Måste få veta vad som sker sen, har läst att Katherine Heigl (Izzie) själv inte visste om hennes karaktär skulle överleva. Spännande!



För övrigt så slutade matchen bra, som ni flesta redan vet! 4-0 till vårt kära land :-)

Nu ska jag läsa New Moon igen, den bästa boken i Twilightserien! Screw you Edward Cullen, Jakob's my man! Sen lite sömn innan jobb imorgon!

Godnatt gott folk

/ S a r a h

Heja Sverige!

So far so good!
Sverige - Danmark var sorgligt, rent ut sagt sorgligt!

Sverige - Malta verkar bli lite mer intressant :-D

OJ ! NU BLEV DET MÅL :-D :-D :-D 2-0 till Sverige! JATACK!
Genast lite lyckligare :-D

Men det var inte fotbollen jag ville prata om!
Var eg inget särskilt jag ville prata om...

Har bara kommit fram till att vädret under studentveckan har inte varit så här dåligt på åtminstone 3 år! Så hoppas på att det blir lite mer stabilt på fredag för då är det FÄÄÄST!
Vi ses på StudentÖja ;) Eller hemma hos Annika om det är någon mer som ska dit? :-D
Min fot är så bra nu att jag kan ha på mig alla mina skor och jag kan dansa! och ja fy vad jag ska dansa, hoppa runt och bara leva!

På lördag är det flytt, sådär lagom trevligt dag efter fest och så men det ska göras det också!
Ska bli kul med ny lägenhet men Ystad kommer att saknas. Totally!

OMG ÄNNU ETT MÅL!3-0!

Vad mycket spännande som händer under detta inlägget :-D

ÅH BANNE MIG, 4-0!
Sluta nu Sverige, ni skämmer ut Malta !


Kan inte sitta och skriva här nu, ska kollas på tv!

Tjohejsan :-D

/ S a r a h

Ja ni, gott folk!

Ska bara ta och informera om att min mobil/kontantkort är megasär!
Ibland går det varken att ringa eller ta emot samtal, skicka eller få sms!

Så är jag väldigt svår att få tag på ber jag så hemskt mycket om ursäkt, har redan fått lite gnäll om att jag är dålig på att svara :-P

Annars igår och idag?

Städade som in i igår, jag och Ämmi, och det blev väldigt fint! Mycket nöjda är vad vi är :-)
Idag blev det Contan och sen mäklaren! Lite chill här hemma, behövde ha en eftermiddag till att bara koppla av och nu väntar jag på att Ämmi ska komma hem från Malmö.

Jag har blivit värdelös på att äta! dom senaste dagarna får jag inte för mig att äta förrän 20-21 på kvällen och då har jag inte ätit något alls innan under dagen. Fy skäms på mig!  Så om en timme, en och en halv blir det lite mackor till kvällsmat och sen funderade jag på att göra lite pannkakor! 
Passa på att göra något speciellt dom sista dagarna vi bor ihop och då låter pannkakor inte helt fel ^^



Får räcka för tillfället! Har inget intressant att berätta om ändå så :-P

Take care!

/ S a r a h

Ämmi :-D

Sarah säger:

mormor ringde och bad om ursäkt igrå

Sarah säger:

för att hon var så sur

Sarah säger:

thihihihi

Emmi säger:

hon slickade på mitt bröst

Emmi säger:

haha au!

Sarah säger:

mofmorf? :-O

Emmi säger:

nej tiiiisen!

Sarah säger:

fräscht

Emmi säger:

mumma

Sarah säger:

du gillart

Sarah säger:

men då slutar jag vid 12

Sarah säger:

så du vet

Sarah säger:

jag har int frågat MajLis ännu men bör inte vara problem

Sarah säger:

så du kan snart börja gå :-D

Emmi säger:

jag behöver abksa

Emmi säger:

har inte bajsat sen igår

Emmi säger:

så jag ahr bakfylle bajs i magen

Sarah säger:

jag har inte abksat sen förrigår

Emmi säger:

och jag når inte min cider

Sarah säger:

du är så äcklig :-D

Sarah säger:

denna konversationen vill jag ha i min blogg

Emmi säger:

haha ja det kan bli rätt så roljite

Emmi säger:

jag n¨r inte tangenterna för kaktten fär fööör TJOCK!

Sarah säger:

DU kan vara för tjock

Emmi säger:

men du ÄR tjock


Hahaha :-D Kärlek!<3


Helgen

Har bestått av undanröjning och packning! Men är fortfarande inte klar :-P
Kommer vara väldigt upptagen denna veckan känner jag, massa som måste ordnas med.

Finns inte mer att säga om denna helgen egentligen, har inte skett något särskilt alls.
Fick hit mitt Sims 3 spel idag :-D äntligen efter 5 månaders väntan! Se om jag får testat på det snart också. Tacktack Mikil för en bra julklapp!

Anyhow...

Jag gillar vissa reklamfilmer, det har säkert ni stammisar märkt. Har börjat lägga upp klipp på olika reklamsnuttar.
Denna är också en jag tycker är väldigt bra!

Trevlig melodi och den stämmer in så bra!

Nä nu blir det lite film, En fisk som heter Wanda. För er som inte sett den tycker jag verkligen att ni ska göra det! Väldigt underhållande.
Sen en god natts välbehövd sömn :-D

Hajhaj!

/ S a r a h

Döläckra!

Tycker att dessa killarna är för härliga! Att man vågar bjuda på sig själv så mycket :-D


Om du inte blir road av detta har du extremt tråkig humor :-D

Nej, tillbaka till packning!!
gaaah

/ S a r a h

God lördag!

Ja gott folk... jag vaknade klockan 6 i morse! en lördag... klockan 6! :-o Fast jag kom i säng vid 2.
Lagom jobbigt :P

Spenderade tiden till att läsa lite, plocka undan och så men nu är jag helt trött igen -.-
Får väl ta en liten tupplur så att man orkar med resten av dagen.

Det är vad min helg ska bestå av, packning och undanröjande.
Tackade nej till både Starshine och Sommarnatta för detta så nu får jag verkligen se till att få något gjort också :-)
Helt otroligt att för 6 månader sen när vi flyttade hit fick man kastat en massa saker man inte behöver och nu är det likadant igen! Att man kan samla på sig så mycket skit :-D

Usch nä, Got to get to business!
Ha det gott

/ S a r a h

:-)

Hej!

Annika övernattade igår till idag så vi vaknade vid halv tio - tio tiden! Lite småsegande vid datorn och tv-spel och nu är det dags att göra sig i ordning för en dag i Skurup!
Jag och Ämmi ska åka in vid två, jag ska lämna blod - hon ska göra en sak :-)  Kanske hälsa på lite släkt och ta ett snack med nästa hyresvärd! sen äta någonstans :-D kanske Kinarestaurangen eller Efes! Det är våra ställen i Skurup det.

Efter det blir det Ystad igen och röja i köket (har vi tänkt, om det blir är en annan fråga)

Så ja, nu har jag inte tid att sitta här längre!

Ha det gott idag :-)

/ S a r a h

DingDong

Tjohejsan!

Ska väl berätta lite om gårdagen och idag? :)

Igår besökte jag Contan ihop med Annika och Hanna, de skulle få tider och jag skulle prata med min, förhoppningsvis, blivande chef :-) kom fram till att jag ska dit imorgon och få testa på det eller något.
Lokalerna som vanligt och sen var det lite här och överallt med Annika, bl.a. Rusta och Willys!

Annika var också så snäll och tog med mig till Madde för att köpa Xbox360 med spelen
guitar hero 3, world tour och metallica. street fighter 5, farenheit, dark sector, the bourne conspiracy, dead rising, fable 2(titta Snuff!!!), fear 2, mirrors edge, shell chock 2, GTA 5, soul calibur 4, legendary, lego batman, lord of the ring conquest, hunting game, condemnd 2, force unleashed, perfect dark, alone in the dark, souldier of fortune - payback, the darkness, crash of the titans, fifa 08, call of duty - world at war, rockband, av henne och Kim.
Oj, det blev en massa spel där ja :-D

Jag och Annika lagade en god middag på örtkyckling, nypotatis och en grönsakskompott (champinjoner, squash, sockerärtor, paprikor, broccoli och rödlök) Megamumms!

Idag tisdag mådde jag lite knas, illamående hela tiden oO Skulle eg med till Annikas skola och se på lite olika filmer eleverna gjort under sin skolgång men jag tyckte att det vore opassande om jag skulle få för mig att kräka på någon så jag fick tacka nej till detta trevliga erbjudande!
Så idag har jag bara funderat över flytt och fix i lägenheten, vilat magen och chillat!
Ämmi bör komma hem snart och då blir det lite te :-D

Yesssh, imorgon test på Contan och mamma kommer på besök! Tjohejsan

/  S a r a h

RSS 2.0